Jaa tämä sivu

Mestarin Mieli -valmennus / coaching

Miten vapautat mieltäsi ja kehoasi niin, että sinulla on antaa mahdollisimman paljon resurssejasi omaan, tiimisi, työnantajasi tai myös asiakkaittesi käyttöön?

Mitä Mestarin Mielen valmennuksessa tapahtuu?

Valmennuksessa pyrimme tunnistamaan ja työstämään haasteita etenemisessäsi, jotta sinä pääsisit parhaaseen tavoittelemaasi tulokseen ja oppisit uusia tapoja toimia ja olla. Selvitämme aluksi henkilökohtainen lähtötilanteesi ja tunnistamme yhdessä havaitsemasi haasteet ja ongelmakohdat omassa suorituskyvyssäsi. Asetamme työskentelylle tavoitteet, joista sinä pystyt tunnistamaan, kuinka prosessi etenee ja miten valmennus vaikuttaa.

Käytämme valmennuksessa EMDR-menetelmää ja erilaisia kehollisia menetelmiä stressin ja muiden kielteisten mielikuvien, tunteiden ja ajatusten sopeuttamiseen sinulle paremmin sopiviksi, neutraaleiksi ja sisäistä tilaa yhdistäväksi.

Sinussa käyntien välillä tapahtuvaa muutosta käsittelemme eteenpäin. Sinä olet valmennuksessa osin muutoksen tarkkailija ja osin aktiivisesti muutosta eteenpäin vievä toimija.

”Tunnen, että selvisin siitä”

Vaikeaa muistoa tai mielikuvaa työstetään pois silmänliikesarjoilla tai naputuksilla, joilla aktivoidaan aivojen molempia puolia samanaikaisesti. Kielteinen uskomus korvataan positiivisella uskomuksella ja se juurrutetaan osaksi sinun kokemustasi. Onnistuneessa tuloksessa muisto tai mielikuva ei enää häiritse eikä tunnu kehossa, jolloin tapahtuneesta on vaikea enää saada kiinni. Ihminen tuntee, että hän selvisi siitä eikä tapahtunut enää häiritse.

Henkilökohtaista ja yksilöllistä työskentelyä

Valmennus on aina yksilöllistä ja henkilökohtaista työskentelyä. Kaikki tapaamiset ovat ehdottoman luottamuksellisia.

Sen sijaan, että käyttäisimme aikaa asiakkaan menneen tapahtuman analysointiin, keskityn valmennuksessa kehon vapauttamiseen suhteessa menneeseen tapahtumaan ja negatiiviseen ajatukseen itsestä. Tavoitteena on saada kehossasi syntyvät reaktiot asetettujen tavoitteiden suuntaiseksi. Sisäisen tilan muutoksessa niin ajatukset, tunteet kuin toimintakykykin muuttuvat. Tässä on selkeä ero perinteiseen valmennukseen tai psykoterapiatyöskentelyyn. Kun kehon tila muuttuu, muuttuu mieli ja suorituskyky.

Kun haluat lisätä psyykkistä suorituskykyä, tule Mestarin mieli valmennukseen

Asiakaskokemuksia

”Yllätyin, millainen vaikutus tällä oli, todella vahva ja myönteinen kokemus”

Minulla on muutaman vuoden takainen työelämään liittyvä ikävä tilanne, joka on jäänyt kummittelemaan ajatuksiini. En ole oikein päässyt asiasta irti ja tilanne palasi yhä uudestaan mieleeni. Itse en kuvitellut, että olisin tarvinnut terapiaa tai valmennusta, joten olin oppinut elämään tapahtuneen kanssa. Vähän kuin vahingossa kävin kokeilemassa EMDR-menetelmää, sillä en ollut aikaisemmin kuullutkaan koko asiasta. Yllätyin, millainen vaikutus tällä oli, todella vahva ja myönteinen kokemus. Tällaista vaikutusta en ollut kokenut missään aikaisemmassa ohjauksessa tai valmennuksessa. Jos olisin tiennyt, miten ikäviä tilanteita saadaan siirrettyä pois mielestä ja ymmärtää tapahtuman todellista merkitystä itselleni, olisin käyttänyt Anun osaamista jo aikaisemmin. Omakohtaisen kokemuksen pohjalta suosittelen kokeilemaan Anun valmennusta häiritsevien asioiden käsittelyssä ja tilanteen nollaamisessa.

Mies, 49 vuotta, johtavassa asemassa

”Tuntuu kuin kehossani ja mielessäni olisi käynnistynyt hyvää tekevä prosessi”

Päädyin nuorena aikuisena ihmissuhteeseen, jossa olin henkisen ja ajoittain myös ruumiillisen väkivallan kohteena. Tuo ihmissuhde kesti yli 10 vuotta. Suhteen päätyttyä huomasin, että olin kadottanut yhteyden siihen ihmiseen, joka olin joskus ollut. Kaiken miellyttämisenhalun, konfliktien välttelyn ja suorittamiseen pakenemisen jälkeen tiesin tarvitsevani ammattilaisen apua. Kävin muutaman kerran yksilöterapiassa ja myöhemmin toisella terapeutilla pitkäkestoisessa psykoterapiassa. Sain näiltä ammattilaisilta paljon apua, mutta harmillisesti he eivät voineet auttaa minua heikentyneen
itsetuntoni ja kasvavan katkeruuteni kanssa. Olin eksyksissä itseni kanssa. Se näkyi esimerkiksi työpaikalla alisuoriutumisena, yliyrittämisenä ja olin vahvassa sivuluisussa kohti ylikuormitustilaa. En osannut asettaa rajoja, sen sijaan halusin vimmalla koko ajan osoittaa itselleni, että onnistun, nousen ja näytän. Autoin, miellytin ja innostin, koska sen ansiosta vältin pysähtymisen oman elämäni ääreen. Ja koska sen ansiosta koin selviäväni ja pärjääväni. Työstä oli tullut hyvin merkittävä sisältö elämääni.

Sattumalta tapasin Anun ja kuulin häneltä EMDR-menetelmästä ja -valmennuksesta. Vaikka olin omasta mielestäni kaikkine iltatöineni varsin ok-kunnossa, päätin kokeilla miten EMDR vaikuttaisi. Ja vaikuttihan se, heti ensimmäisellä kerralla ja vaikuttaa muutaman käyntikerran jälkeen edelleen. Ensimmäistä kertaa elämässäni koen, että vuosikymmeniä sitten kokemani traumaattiset tapahtumat ovat itsestään alkaneet väistyä sivuun. Niin mielestä kuin kehosta. Ja ilman mitään ponnisteluja tai sinnikkäästi tehtyjä mielikuva- tai meditaatioharjoituksia katkeruuden tunteet ovat alkaneet niin selvästi liudentumaan, että on välillä edelleen hyvin vaikea uskoa nykytilannetta ja -tunnetta todeksi. Ja kun olen satunnaisesti ollut tekemisissä henkilön kanssa, joka liittyy kokemiini traumoihin, suhtaudun ällistyksekseni häneen kuin muihinkin tuttaviini.

Katkeruusnauha käynnistyy päässäni ja kehossani paljon aiempaa hitaammin. Yllätyksekseni välillä se ei enää käynnisty ollenkaan. Sen sijaan kehossani tuntuu sellaista rentoutta ja rauhallisuutta, mitä siinä ei ole ollut pitkään aikaan. Ensimmäisen kerran moneen vuoteen olen huomannut ostavani värikkäitä vaatteita. Suhde työhön näyttää myös muuttuvan: löydän iloa ja tyydytystä myös monista vapaa-aikaan liittyvistä asioista. Työtehtäviin ja -ihmissuhteisiin liittyvien rajojen asettaminen on alkanut tuntua ajankohtaiselta. Tuntuu kuin kehossani ja mielessäni olisi käynnistynyt hyvää tekevä ja uusia mahdollisuuksia avaava prosessi. Kiinnostavaa seurata aitiopaikalta, mitä kaikkea tästä seuraa! Kiitos Anu tämän uuden tilanteen mahdollistamisesta ja ammattitaitoisesta rinnalla kulkemisesta suorittajan kanssa!

Nainen, 56 vuotta, johtavassa asemassa

”Jos olisin vain tiennyt aikaisemmin..."
Kymmenen vuotta sitten minulle tapahtui vakava sairauskohtaus, jonka vuoksi jouduin sairaalaan muutamaksi päiväksi. Parannuin, mutta tapauksen jälkeen minulle alkoi ilmaantua todella rasittavia tilanteita: joka kerta, kun sairauskohtaus palasi mieleeni, myös oireet palasivat kehooni. Elin monta vuotta pelkotilassa, että sairauskohtaus tapahtuisi uudestaan. Kerroin Anulle asiasta ja hän ehdotti kokeilemaan EMDR-menetelmää. No tietenkin olin valmis kokeilemaan. Jo kahden kerran jälkeen minulle tapahtui todellinen emotionaalinen vapautuminen, jonka jälkeen sairauskohtaus on vain muisto mielessäni. Kaikki fyysiset kivut ovat ohi. Jos olisin vain tiennyt aikaisemmin…
”Jokaisen käynnin jälkeen olen kokenut oloni voimaantuneemmaksi ja energisemmäksi”

Olen hakenut apua EMDR-menetelmästä elämäntilanteeseeni, joka on ollut ajoittain tosi kuormittavaa. Viimeisen kahden vuoden aikana taustalla on ollut mm. hankala ero, läheisen kuolema ja kova työtahti. Oireisiini on liittynyt ajoittain haastavaa unettomuutta, ahdistuneisuutta, keskittymisen vaikeutta ja voimakasta väsymystä. Olen perusterve 56-vuotias nainen ja minulla on elämän hektisyydestä johtuva kehon ylivireystila. Olen saanut valmennuksessa työstettyä edellä mainittuja oireitani siten, että olen ottanut käyntejä ikään kuin sarjoissa, 3–5 kertaa, ja sitten pitänyt taukoa. Olen pystynyt työstämään kipeitäkin tunteita ja muistoja, jotka ovat tuntuneet kehossani kipuina ja särkyinä. Vaikka alussa nimetään aina yksi tunne, tapahtuma tai tilanne, joka on akuutisti vaivannut, niin olen valmennuksen aikana kokenut myös, että pinnalle on noussut muitakin tunteita, tapahtumia ja tilanteita, joita en olisi kyennyt enkä ymmärtänyt edes käsitellä.

Jokaisen käynnin jälkeen olen kokenut oloni voimaantuneemmaksi ja energisemmäksi, uni on parantunut ja olen tuntenut ajatukseni ja mieleni tasapainoisemmaksi ja selkeämmäksi kuin ennen EMDR-istuntoja. Omat kokemukseni ovat muotoutuneet viimeisen kolmen vuoden aikana saman EMDR-terapeutin ylläpitäminä. Anu on ollut äärimmäisen ammattitaitoinen, turvallinen ja istunnot ovat olleet rauhallisia kokemuksia.

Nainen, 56 vuotta, yrittäjä

Tule Mielen Mestariksi – varaa aika valmennukseen

Aloita matka Mielen Mestariksi oman, läheistesi tai työyhteisön hyvinvoinnin tähden.
Sinua auttaa ammattitaitoinen ja kokenut valmentaja, merioitunut EMDR-terapeutti.
Kerron mielelläni lisää millaisia vaikutuksia valmennuksella voidaan saada sinulle aikaan.

Syrjätyä menestyksen esteet

© 2022 mestarinmieli.fi. Oikeudet muutoksiin pidetään. Verkkosivusto Jaakko Leislahti Oy.